Evas Vattenkul
Hem Kontakt
 
Kursutbud Schema Simshop Spa Evas Vattenkul Oasenbadet
 
     
 

Babysim:

BabysimBarnet skall vara minst tre månader för att orka med ett pass på 30 minuter, små barn behöver olika lång tid att komma in i rutiner. För tidigt födda eller tvillingar kan behöva växa till sig lite extra. I detta första skedet av småbarnsim vänjs bebisarna på ett lugnt och tryggt sätt att röra sig i vattnet, vi sjunger och övar olika grepp. De första simturerna under ytan sker först när både förälder och barn känner sig redo. Det är aldrig försent att börja babysimma, jag har kurser för alla åldrar oavsett om de simmat tidigare eller ej. I mån av plats kan bägge föräldrarna deltaga i bassängen.

 

1-årssim:

1-årssimNu har barnet upptäckt att de kan göra saker på egen hand och tycker det är fantastiskt kul att gå i trappan, på mattan, klättra mm. Här lär vi barnen att ta konsekvenserna av sitt eget handlande utan risk för skador. En ettåring kan också bli klängig i perioder, det vill ha uppmärksamhet. Det gäller att vara tydlig och alltid ge barnet bekräftelse. De dykvana barnen tar sig fram 1-2 m under vattnet och kan orientera sig tillbaka till kanten när de hoppar eller dyker i. Ryggläget kan vara en utmaning... Halkstrumpor är ett måste till och från bassängen!

 

Minisim:

MinisimSimningen är ett stort äventyr för denna ålder; ca 2-4år. Men det är viktigt att göra samma saker så min hinderbana passar utmärkt för att varje barn ska få göra sin favoritövning och samtidigt traggla igenom det som kanske inte är så kul... Då är det roligare att hämta upp ett sprutdjur på botten av trappsteget och spruta vatten på föräldern eller mig! Barnen vill gärna visa upp sig och har sämre tålamod att vänta på de andra barnen. Crawltekniken är mycket mer utvecklad och det övas stora grävararmar: Bamse, bamse Spindel. De tar sina första simmärken.

 

Simskola:

SimskolaNu ska barnen lära sig bröstsim och liksidigt ryggsim, flyta på rygg och dyka från kanten. Ryggsim eller göra simänglar är det lättaste simsättet. Bentagen övas mycket för att få upp tekniken att hålla kroppen så nära vattenytan som möjligt. De barn som hellre simmar under vattenytan tränar jag att hämta luft under tiden de simmar och de barnen som inte gärna doppar huvudet tränar jag att succesivt komma djupare ner med ansiktet, blåsa bubblor är första steget. Minisimskola kallar jag det när barnen har varsin vuxen med i vattnet.

 

Övrigt:

 • Fem kursstarter varje år - 8 veckor
 • Intensivkurser och Drop-In sommar-/jullov
 • Badet är öppet att boka för kalas, party, spa, mm
 • Mysigt och litet varmbad med små grupper!
 • Det är aldrig för sent att börja simma, finns även simskola för vuxna!
 • Priser:
  - 1300:- nybörjar babysim inkl en teorierna.
  - 1200:-/simkurs ny kund. 1100:- för fortsättning.
  - Vattengympa, VattenYoga 950:-/10 veckor dagtid. 1050:-/10 veckor kvällstid.